Lotto

Lotto med Svenska spel är fantastiskt roligt och spännande att spela, det märks inte minst på hur många som spelar det varje vecka. Både online och hos något av Svenska spels butiksombud. Här tänkte vi berätta lite om hur det går till att spela Lotto, en nybörjarguide för dig som känner dig sugen på att börja spela.

När du spelar Lotto med Svenska spel så gäller det att välja ut sju nummer av 35 möjliga som man sedan hoppas på att dem ska dras i dragningen. Om man lyckas med bedriften att pricka in sju rätt och vara ensam om det i en dragning så garanteras du en vinst på hela en miljon kronor. Inte illa, eller hur? Spelar du dessutom med Joker så är du med och tävlar om Drömvinsten vilket vi återkommer till senare. Så vad kostar det att spela Lotto då? Jo att spela en rad om sju nummer i en dragning kostar tre kronor. Så det är inte heller särskilt dyrt att spela om man tänker på vad som går att vinna. Självklart kan du spela flera rader till samma dragning.

Det finns några olika alternativ att välja mellan när man ska spela Lotto med Svenska spel. Dels får du välja om du vill spela på Lotto 1, Lotto 2 eller på båda. Sedan väljer du om du vill spela på onsdagens dragning, lördagens dragning eller på båda. En liten skillnad som uppstår när man spelar online mot att spela hos ett ombud är att online måste du inte lämna in mer än en rad. Men hos ett ombud måste du spela minst två rader till ett spel.

Latmasken

Du kanske känner att det är svårt och lite klurigt att välja ut sju nummer själv? Man blir lätt nervös och vet inte vilka man ska välja. Då är det superbra att det finns något som kallas för ”Färdigt spel”. Det enda du behöver välja mellan då är om du vill spela Stor eller Liten Lotto. Den lilla består av fem rader plus en Joker, den stora består av femton rader plus en Joker. Köper du den lilla så kostar det dig 40 kronor och den stora kostar 100 kronor.

Systemspel

När man spelar Lotto med Svenska spel så går det även att spela det som kallas för Systemspel. Det är särskilt till för dig som vill spela flera rader till en dragning utan att behöva sitta och fylla i varje rad, nummer för nummer, rad för rad. Med denna enkla lösning så kan du välja mellan hela fem olika stora systemspel. Från spel med åtta rader till hela 792 rader. Tyvärr så finns denna funktion endast när man spelar online men den är väldigt lätt att använda. Dessutom så kan du med denna funktion även använda dig av en annan, nämligen det som heter HuxFlux. Klickar du på den så kommer den att slumpa fram nummer åt dig och du slipper välja själv. När du är klar är det bara att välja om du vill spela Lotto1 eller 2 och onsdag eller lördag.